Συνέντευξη από την Πηνελόπη Βατμανίδου και το Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα       
Not Another Barbie, 3 Απριλίου 2015      

Όταν το ταλέντο συνδυάζεται με την προσωπικότητα και η προσωπικότητα με μια υπέροχη photoκαρδιά, τότε ο συνδυασμός είναι ακαταμάχητος και ακούει στο όνομα Πηνελόπη Βατμανίδου. Έχω την τιμή να την γνωρίζω χρόνια και αναμφίβολα η Πηνελόπη – (Πόπη για τους λίγους) είναι ένα κορίτσι διαφορετικό και ξεχωριστό..

Είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, που μπορεί να φτιάξει με τα πιο απλά υλικά έργα τέχνης! Η Πηνελόπη μας ανοίγει την όμορφη καρδιά της και μας μιλάει για το άλλο της μισό που δεν είναι άλλο από το Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα!

Πες μας λίγα λόγια για το «Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα».

To «Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα» δημιουργήθηκε από μία έμφυτη ανάγκη που είχα για να εκφράσω τη φαντασία και την δημιουργικότητά μου. Περιλαμβάνει πολλών ειδών καλλιτεχνήματα από κεράκια και γενέθλιες κάρτες, μέχρι κορνίζες, κάδρα και διακοσμητικά για όλους τους χώρους του σπιτιού (σαλόνι, παιδικό δωμάτιο) καθώς και όλα τα στυλ (μοντέρνο, κλασσικό). Μου αρέσει να δημιουργώ διαφορετικά πράγματα γιατί έτσι ανακαλύπτω και καινούριους δρόμους έκφρασης! Προς το παρόν διατηρώ την ομώνυμη σελίδα στο facebook και ένα e-shop από την ομάδα «Τι Φτιάχνεις», σκοπεύω όμως να δημιουργήσω και το δικό μου προσωπικό e-shop που θα είναι παγκόσμιας εμβέλειας!

Πότε κατάλαβες πως θέλεις να εκφράζεσαι μέσα από την τέχνη; 
Από πολύ μικρή είχα κλίση στα καλλιτεχνικά! Ιδιαίτερα στη μουσική και τη ζωγραφική. Σιγά σιγά, όσο μεγάλωνα, η ανάγκη αυτή άρχισε να μεγαλώνει και το ταλέντο αυτό να καλλιεργείται, αρχικά μέσω του σχολείου μου στον όμιλο ζωγραφικής και αργότερα από μόνη μου, μετά το Πανεπιστήμιο, στον ελεύθερο χρόνο μου στον οποίο αναζητούσα παράλληλα και εργασία. Εκείνο το διάστημα άρχισα να δραστηριοποιούμαι έντονα φτιάχνοντας αρκετά πράγματα και εν τέλει δημιουργώντας τις ηλεκτρονικές σελίδες που προανέφερα.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν για σένα να δικτυωθείς στα καλλιτεχνικά μονοπάτια;
Αυτό ήταν κάτι που έγινε σιγά σιγά, με καθημερινή ενασχόληση, την οποία διατηρώ ακόμα και τώρα! Δεν θα έλεγα ότι ήταν κάτι δύσκολο, απλά θέλει χρόνο και επιμονή και αν σου αρέσει αυτό που κάνεις δεν συνειδητοποιείς την κούραση αλλά το απολαμβάνεις!

Έχεις κοντά 2,500 χιλιάδες followers στη σελίδα σου στο Facebook πως τα κατάφερες;
Με συνεχή καθημερινή ενασχόληση και ενημέρωση για άλλες σελίδες, ομάδες δημιουργών, bazar κλπ.

Τι κάνεις όταν δημιουργείς; (ακούς μουσική, είσαι μόνη σου, θέλεις ησυχία)
Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική, για ησυχία δεν έχω κανένα θέμα, απλώς φυσικά εκείνη την ώρα είμαι μόνη μου, θέλω να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω που πολλές φορές θέλει πολύ προσοχή σε λεπτομέρειες. Φυσικά πολλές φορές έχει τύχει να χτυπάει τηλέφωνο για παράδειγμα οπότε και θα το σηκώσω ή και θα διακόψω αν χρειαστεί, δεν μου αρέσει η πλήρης απομόνωση..

Πως φαντάζεσαι «Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα» σε 5 χρόνια από τώρα;
Με περισσότερους followers, με το δικό μου e-shop το οποίο και ευελπιστώ να έχει πολλές πωλήσεις και στο εξωτερικό, καθώς και με εκθέσεις σε χώρους και ίσως και κάποιες συνεργασίες με καταστήματα ή εκδηλώσεις (γάμος, βαφτίσια)!

Τι θα συμβούλευες άλλες κοπέλες που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι σαν το «Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα»;
Να το κάνουν, φυσικά! Το διαδίκτυο προσφέρει πολύ μεγάλη προώθηση με πολύ οικονομικά μέσα! Απλώς δε θα πρέπει κάποιος να επαναπαυτεί στο οικονομικό, δηλαδή πληρώνω για να εξασφαλίσω διαφήμιση, likes και από κει και πέρα δεν ασχολούμαι και πολύ. Θέλει πολύ ψάξιμο σε ατομικό επίπεδο! Ψάξιμο και δραστηριοποίηση!

Ποια πιστεύεις πως είναι η συνταγή της επιτυχίας σου;
Με τιμά η ερώτηση αλλά ακόμα δε θα έλεγα ότι είμαι επιτυχημένη!! Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα έρθει η επιτυχία επειδή κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ και δίνω όλη μου την ενέργεια σε αυτό. Επίσης, βοηθάει αμέριστα η καλή συνεργασία και αλληλοπροώθηση που έχω τώρα με κάποιες ομάδες δημιουργών και η οποία ελπίζω ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον! (Ελπίζω να μη με δεις σε καμιά 5ετία με κανένα τραπεζομάντιλο να πουλάω στο δρόμο! αχαααα).

Ποιο πράγμα σε έκανε πρόσφατα περήφανη για το «Pinelo P. – Καλλιτεχνήματα»;
Ένας διαγωνισμός στον οποίο δεν περίμενα να πάει τόσο καλά! Πραγματικά έλαβα πολύ όμορφα σχόλια για το συγκεκριμένο καλλιτέχνημα που θα δώριζα στο νικητή και όλο αυτό είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, κάτι που με χαροποίησε ιδιαιτέρως!

Οι δικοί σου σε στηρίζουν για την καλλιτεχνική σου προσπάθεια;
Ναι, ευτυχώς! Κάθε φορά που φτιάχνω κάτι τους το δείχνω και τις περισσότερες φορές τους αρέσει πολύ, αλλά χαίρομαι και όταν θα μου κάνουν κάποιο αρνητικό σχόλιο γιατί έτσι μπορώ να κάνω διορθώσεις και να γίνομαι καλύτερη! Επίσης, πολλές φορές έχουν μιλήσει σε φίλους και γνωστούς, οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Όταν δεν δημιουργείς τι κάνεις;
Επειδή δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, λόγω της δουλειάς μου και του «Pinelo P.» προσπαθώ να τον περνάω με ανθρώπους που αγαπώ!

Μπαίνεις συχνά στο NAB;
Σχεδόν κάθε μέρα! Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ψαγμένη δουλειά!!

Πόσο NAB αισθάνεσαι;
Πολύ! Χαίρομαι γιατί το συγκεκριμένο blog είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα με γυναικεία θέματα, ξεφεύγει από το τετριμμένο, βλέπεις πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, βίντεο και φωτογραφίες από τα οποία πολλές φορές έχω ενημερωθεί για κάτι – ουσιώδες, πέρα από το αν με θέλει ή δε με θέλει… – αλλά και συγκινηθεί!! Είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.. γιατί του αξίζει!!

 

http://www.notanotherbarbie.gr/synedeyksi-pinelo-p-kallitexnimata/ΝΑΒ